En matèria de seguretat, el sistema operatiu mòbil més utilitzat en el món; ens referim a Android de Google, no queda molt ben parat en relació a aquest tema. Fins i tot, aquesta plataforma va tenir un pitjor any pel que fa a la seguretat del seu sistema en el mateix període de l’any 2016, amb noves formes d’atac i vulnerabilitats explotades per hackers.
Per aquesta raó, Android com a sistema operatiu mòbil dominant es va fer menys fiable, fent que els usuaris es trobin actualment a l’expectativa pel que fa a la seguretat de les seves dades personals com en cap altra època. Ara, també s’ha de dir que la creació de malware de tot tipus per atacar els dispositius no dóna treva.
Dades sobre seguretat en Android per 2017
Per iniciar, Android com a sistema operatiu mòbil té una gran quota de mercat que cobreix el 88 per cent pel que fa al nombre total de dispositius a nivell mundial, el que vol dir que la seva seguretat involucra més de dos mil milions de telèfons intel·ligents i tauletes fent servir el sistema a tot el món, no sent una dada menor i de gran importància.
Malgrat els esforços de Google per fer a Android més segur, integrant eines anti-malware a Google Play com Play Protect, la veritat és que per al 2017 es van presentar més del 40 per cent de fallades i vulnerabilitats en comparació al mateix període anterior , sent 27 per cent d’elles capaços de permetre execució de codi maliciós.
De la mateixa manera, el 42 per cent de les fallades totals trobats a 2017 en Android es consideren crítiques, ja que comprometen la seguretat de les dades i de la privacitat de l’usuari, entrant en aquesta categoria, el malware del tipus ransomware que busca extorsionar a l’amo del dispositiu per recuperar la seva informació, considerat com un tipus d’infecció greu.