Aplicacions Open Source per a la gestió de les Pimes

0 Comments 2:50 pm

En el nostre anterior post titulat Dos tipus d’aplicacions per fer més funcionals a les Pimes, vam fer una breu introducció a les aplicacions de gestió orientades a les Pimes, en la qual delineem les principals característiques dels ERP i els principals beneficis que ofereixen per a una adequada gestió de tota empresa o negoci.

Els ERP (Enterprise Resource Planning – Planificació de Recursos Empresarials) distribuïts sota llicències de codi obert o open source, s’han convertit en una opció molt interessant per a les Pimes, gràcies a la seva gran flexibilitat i preus assequibles per a la seva implementació, manteniment i escalabilitat; pel que actualment moltes Pimes empren aquesta solucions; entre les que destaquen:

Odoo

Una solució d’ERP de codi obert dissenyada per facilitar la gestió d’empreses i negocis, ja que permet organitzar equips de treball i millorar la distribució i delegació de tasques; també és molt útil per millorar l’organització dels processos i la gestió del talent humà.

Odoo està dissenyat per facilitar una gestió operativa moderna de la Pime, integra funcions per a la gestió de projectes, vendes, facturació electrònica, gestió de botigues en línia, comerç electrònic, CRM, comptabilitat i gestió financera, gestió d’inventari i magatzems, recursos humans i processos de fabricació.

La versió bàsica és molt completa i permet gestionar de manera adequada tots els processos d’una Pime, a més és una aplicació escalable que permet se li puguin afegir altres mòduls que ofereixen funcions especials destinades a diversos sectors. Odoo pot ser implantat en un servidor local (on premise) o en el núvol (cloud server), perquè pot ser utilitzat de forma remota.

ERP5

Una solució open source especialitzada per a Pimes i empreses públiques, pot ser descarregada i instal·lada de forma gratuïta, ERP5 inclou gestió de relacions amb els clients – CRM, comerç electrònic, maneig comptable, maneig d’inventari i magatzems, logística i enviaments, facturació, gestió de talent humà, maneig de producció, disseny de nous productes i serveis, i gestió de projectes.

Aquest EPR és usat actualment per una interessant varietat d’empreses, universitats i institucions educatives; ofereix un projecte de demostració conegut com SlapOS que inclou funcions de maneig de documents, CMR, i eines de comunicació en el núvol, es tracta d’una solució operativa que pot ser emprat per les Pimes, a més és gratuïta.

Metasfresh community edition

Una solució ERP de codi obert que ofereix una versió gratuïta per a Pimes, està orientada a satisfer les necessitats dels clients, ja que s’enfoca en la gestió de documents i la logística d’enviament, aquesta aplicació corporativa permet una personalització flexible a les necessitats necessitats de cada empresa, en molts casos fins i tot sense necessitat de realitzar canvis en el codi ..

Metasfresh es pot instal·lar i utilitzar en servidors locals o utilitzar a través del núvol, per ser un projecte de codi obert es disposa de tot el codi per realitzar qualsevol canvi o actualització que permeti fer-lo més funcional per a qualsevol empresa: compte a més amb una comunitat molt activa de desenvolupadors, que brinden suport i ajuda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Post