Apps per fidelitzar clients, una necessitat de les Pimes

0 Comments 2:17 pm

Per a ningú és un secret que els agents d’oci o videojocs són un mitjà efectiu de fidelització de clients, que permeten a més donar a conèixer els valors de l’organització d’una forma entretinguda, de manera que el desenvolupament d’apps d’entreteniment és una opció molt interessant per a moltes Pymes.

Per tota empresa, especialment per a les pimes, és essencial que els clients s’integrin a la cultura organitzacional i coneguin els seus beneficis, una de les formes més eficaces i entretingudes de fer-ho és a través d’un videojoc, dissenyat com una app que pugui ser descarregada i instal·lada en dispositius mòbils intel·ligents.

D’aquesta manera l’empresa es pugui apropar a molts prospectes i aconseguir nous clients, fins i tot és una eina de fidelització que permet als clients conèixer millor a la pime; gràcies a aquest tipus d’apps es pot aconseguir que els que les instal·len i juguen amb elles coneguin sobre l’empresa, les seves funcions i processos.

Factors a considerar en el desenvolupament d’aquest tipus d’apps

Com es va esmentar en paràgrafs anteriors l’objectiu del desenvolupament d’aquest tipus d’apps és augmentar la fidelització de clients, en un segment que utilitza els dispositius intel·ligents de manera quotidiana, oferint-li una alternativa diferent d’entreteniment lligada als seus interessos, en la qual per descomptat s’integra l’empresa, els seus valors i solucions.

No obstant això abans de desenvolupar aquest tipus d’apps per a una Pime s’ha d’analitzar alguns factors de gran importància.

Tipus d’empresa

No es tracta de llançar una app perquè està de moda o és una tendència, cal analitzar el tipus d’empresa i el sector on s’ubica, per exemple el sector serveis s’adapta perfectament a aquesta eina, ja que es poden desenvolupar productes més àgils , per exemple és molt més senzill desenvolupar un joc per a una botiga de queviures o un restaurant que per a un estudi d’advocats.

Per això la base d’aquests productes és la creativitat, que permeti apropar la apps als interessos del públic objectiu, per fer-la atractiva i interessant.

Públic objectiu a què es dirigeix

Perquè una aplicació d’aquest tipus sigui reeixida els usuaris han de gaudir-ne, per tant la Pime ha d’estudiar el segment de mercat al qual la vol dirigir, per poder arribar al públic objectiu; ja que tots els elements narratius, gràfics i estètics variaran en funció d’això.

Els dissenyadors d’apps presten molta atenció a aquest aspecte, ja que els interessos d’un públic a un altre varien molt, així que no és igual una app per a nens , que una destinada a un públic adolescent o adult.

Generar interès cap a la app

Una app ha de despertar l’interès del públic per aconseguir descàrregues i aconseguir que el jugador es mantingui entretingut perquè segueixi jugant i puguin esdevenir un impulsor de l’aplicació; un de les formes d’aconseguir-ho és incorporant desafiaments que ofereixin recompenses reals. També es pot incorporar un altre tipus de motivacions que atreguin l’atenció del públic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Post