Cloud Computing una alternativa molt actual per a les Pimes


El Núvol s’ha convertit en un alternativa molt viable per a les petites i mitjanes empreses, entre altres raons perquè proporciona el programari, evitant que les empreses hagin de ocupar-se de comptar amb els seus propis servidors, els servidors per funcionar de manera òptima requereixen subministrament d’energia exclusiva, manteniment, així com peces de recanvi i recanvi, el que generar alts costos.

A més les empreses necessiten personal propi o extern capaç de configurar i supervisar el seu funcionament quotidià, a més en cas d’algun problema es necessita d’experts per solucionar-los.

El programari basat en núvol elimina aquests costos i preocupacions que or en general són fluctuants i potencialment alts, ja que en aquest modalitat els costos són previsibles i estables, el proveïdor del servei s’encarrega de tots aquests problemes, garantint un procés normal i ininterromput, a canvi rep un pagament fix bastant raonable.

Alts nivells de seguretat

El Cloud Computing ofereix alts nivells de seguretat, superant en la majoria dels casos les expectatives que ofereix la computació tradicional, les Pimes que adopten aquesta modalitat poden comptar amb sistemes de seguretat, que per la seva mida i els costos del mateix, no podrien mantenir, evitant així el risc d’estar exposades a programes maliciosos o malfactors informàtics.

Els proveïdors de cloud computing s’encarreguen de garantir la seguretat dels seus clients, independentment de la mida que tinguin i els serveis que contractin, de manera que cada Pime obté els beneficis de comptar amb un sistema de seguretat d’alt nivell, similar al d’empreses més grans; és a dir poden comptar amb una forta infraestructura, major supervisió i aplicació de protocols avançats de seguretat, per un cost molt assequible.

A més es té l’avantatge de disposar de tecnologia d’alt nivell sense importar la mida de l’empresa, no importa si es tracta d’una empresa que té desenes de milers d’usuaris o una Pime que tingui alguns milers, el núvol es comporta de forma democràtica oferint aplicacions de programari corporatiu, prou flexible perquè cada client decideixi el que necessita del pool.

Tipus de núvols disponibles actualment

Actualment es pot accedir a quatre tipus de núvol que atenen les necessitats de cada empresa i al model de servei que s’ofereix:

Núvols Públics: es basa en servidors externs manejats per un proveïdor de serveis, es pot tenir accés a les diferents aplicacions de forma gratuïta o mitjançant un cànon mensual, semestral o anual, les diferents empreses o usuaris afiliats al serveis poden accedir als servidors de manera simultània, però de forma separada, el proveïdor es fa responsable de manteniment dels servidors i la seva seguretat.
Núvols Privats: es tracta de plataformes pròpies d’una empresa o organització que crea el seu núvol, amb servidors i programari propis, sense punt d’accés públic.
Núvols Híbrids: són aquelles compostes per diverses infraestructures de núvol, que es manté com a entitats independents, unides per tecnologies estandarditzades.
Núvol Comunitàris: Diverses Pimes i altres empreses o organitzacions reuneixen els seus recursos de núvol per formar un pool que els permeti resoldre un problema que les afecta en conjunt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Post