Coneix totes les novetats de la nova llei de protecció de dades i com afecta a la teva empresa

0 Comments 6:53 pm

La nova llei de protecció de dades implementada recentment el 25 de Maig de 2018 i que la seva regulació ja es va aprovar al Parlament Europeu a l’any 2016, neix com a una nova eina per protegir les dades dels consumidors.

Es una llei que cobreix a tots els ciutadans residents a la Unió Europea, encara que les seves dades s’hagin recollit a un altre país de fora, l’empresa haurà de complir amb aquestes obligacions si volen recollir dades de persones d’aquesta zona, es el exemple de grans empreses com Facebook, Apple o Google, que hauran de complir amb aquesta regulació.

Quines dades tenen en compte?

Es tenen en compte totes les dades o informació que puguin servir per identificar a una persona, ja sigui el seu nom, telèfon, email, IP, religió, el seu historial mèdic o qualsevol altra dada privada.

Totes les empreses que demanin aquestes dades als seus usuaris, ja siguin de forma online com presencial, hauran de demanar un consentiment explícit i clar per a poder continuar amb la seva activitat amb aquestes dades. De la mateixa manera haurà de donar facilitats per a poder retirar, accedir, modificar o esborrar aquestes dades segons el dret a l’oblit o també informar en el cas d’una filtració de les seves dades en menys de 72 hores.

Quina sanció pot rebre una empresa que no compleixi amb aquestes obligacions?

Les empreses que no compleixin amb aquesta nova llei podran rebre sancions de fins a 20 milions d’euros com a màxim o fins i tot un 4% dels seus ingressos anuals.

A més a més, les empreses hauran de comptar amb una persona encarregada d’aquesta tasca de vetllar per el compliment i també informar de qualsevol tema sobre la protecció de dades, sobretot a les empreses que segons la seva activitat treballin amb dades de persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Post