Eines gratuïtes per a protegir la web d’una pime


Les petites i mitjanes empreses estan exposades a atacs de ciberdelinqüents que busquen obtenir les dades de clients i proveïdors continguts en les seves bases de dades per poder cometre les seves malifetes a més de que poden patir diverses amenaces de seguretat informàtica d’altres indols.

En aquest present article volem dedicar-lo a donar conèixer quatre eines gratuïtes que poden ajudar a mantenir un excel·lent nivell de seguretat informàtica en les petites i mitjanes empreses.

Hackend

L’Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe) ha desenvolupat un videojoc gratuït que permet comprovar d’una manera amena i molt divertida. Compta amb totes les eines necessàries per donar un alt nivell de protecció a la web de la teva pime.

Hackend, és una eina ideal per a petites i mitjanes empreses que s’inicien en el món web, és compatible amb els principals navegadors web i està disponible de forma gratuïta per a ordinadors de sobretaula i dispositius mòbils intel·ligents amb sistema operatiu iOS i Android ; val esmentar que el 2016 va obtenir el premi al Best Serious Game al Fun & Serious Game Festival.

Observatory by Mozilla

Es tracta d’una eina de seguretat informàtica orientada a petites i mitjanes empreses, és totalment gratuïta i permet comprovar el nivell de seguretat de la pime obtenint una puntuació en l’escala de 0 a 100 referida al nivell de seguretat de l’empresa, per a això mesura 11 paràmetres de seguretat del lloc web.

Observatory by Mozilla permet comprovar si el servidor web d’un determinat lloc està ben configurat, a més ofereix interessants mètriques de gran interès per a desenvolupadors i administradors de sistemes professionals de la seguretat. A mes a mas incorpora eines de tercers que permeten escanejar de manera molt efectiva la seguretat de la pàgina web.

ScanMyServer

Es tracta d’una de les eines més utilitzades i de major solvència en quant a seguretat informàtica per a pimes, ja que permet obtenir un diagnòstic molt complet de la seguretat dels servidors del lloc web de la pime, entre els aspectes que es poden mesurar. Es poden trobar errors en la seguretat SQL, XLL o PHP, presència de malware i spam.

ScanMyServer realitza una prova exhaustiva a llocs web o blocs per determinar la seva vulnerabilitat a ser hacker o piratejat, cadascuna de les pàgines que conformen el lloc web es prova de manera individual per determinar les seves debilitats pel que fa a seguretat, després de realitzar les proves, l’usuari rep els resultats a través d’un correu electrònic.

Sucury

Sucury és una versàtil eina de seguretat informàtica per a pimes que permet realitzar anàlisis detallades de diferents amenaces que poden afectar el lloc web de la pime, aquesta eina gratuïta permet a més fer diagnòstics de seguretat de llocs web desenvolupats amb WordPress, un dels sistemes de gestió de continguts més utilitzats per les petites i mitjanes empreses.

Secury permet obtenir informació sobre si la web d’una determinada pime es troba inclòs en alguna llista negra de ciberseguretat, que podria perjudicar el seu posicionament SEO.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Post