El Cloud Computing o “Núvol” i les Pimes


Les petites i mitjanes empreses o PIMES són negocis de caràcter emprenedor amb interès en créixer en el menor temps possible, sent el Cloud Computing o “Núvol” una de les maneres per aconseguir-ho, ja que la mateixa ofereix eines que una empresa d’aquest tipus no podria haver imaginat tenir fa uns anys enrere, sense invertir en costos de servidors, hardware i software.

I és que, amb el Cloud Computing o computació basada en el núvol es va obrir un ventall de grans possibilitats per a les petites i mitjanes empreses, pel que fa a l’ús d’aplicacions i serveis per a gestionar-les de manera gairebé professional, resultant poc costós i fins i tot fàcil de utilitzar per a la majoria de directors executius de negocis en creixement.

Què és el que li ofereix el Cloud Computing a una PIME?

En detall, la computació basada en el núvol li ofereix a un director executiu o CEO d’una empresa petita o mitjana, la possibilitat de gestionar el negoci amb una infinitat d’eines que en l’actualitat i gràcies a utilitzar hardware i software compartit (servidors) resulta econòmic, fàcil d’utilitzar i proveint moltíssimes avantatges.

Per exemple, entre les millores es troba el poder contractar infraestructura com a servei per comptar amb servidors, plataforma com a servei per tenir les aplicacions i software que controlen aquest servidor i també allotgen les de l’empresa, i finalment el software com a servei, el qual actua una combinació dels dos anteriors com a producte final.

Així, una PIME pot tenir capacitat d’allotjament de dades, programes de gestió, ofimàtica i de correu electrònic amb diversos comptes disponibles, entre els avantatges de comptar amb accés a informació en qualsevol dispositiu i lloc, seguretat de la mateixa pel que fa a danys de falla de programari, atacs cibernètics i encriptació, també disposarà de còpia de seguretat amb historial de tot el sistema.

Implementació de serveis i els diferents tipus de núvol

En última instància, per comptar amb tots els avantatges anteriorment nomenades del Cloud Computing a les PIMES, els serveis s’han d’implementar en un tipus de núvol específica.

Concretament, hi ha el núvol públic ofert per un proveïdor que comparteix els servidors amb centenars o milers d’usuaris, pel que són externs i es comparteixen els seus recursos. No obstant això, gràcies a això són econòmics i usualment ofereixen gestió de software i creixement.

D’altra banda, està el núvol privat que podria ser un centre de dades propi de l’empresa per allotjar els seus servidors i aplicacions, o una companyia que ofereix el servei però que realitza una virtualització de recursos en el seu propi software per a ús de l’empresa contractant . En qualsevol cas, el núvol privat resulta la millor opció ja que ofereix un servei ajustat al funcionament / software actual de l’empresa i més proper.

Consulti aquí la seva oferta sense compromís i pugi al núvol: Tel: 93 842 47 55 o Email: oter@oterinformatica.com

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Post