Estratègies de màrqueting efectiu per a Pimes


Les Pimes estan desenvolupant noves estratègies de màrqueting per a posicionar-se al mercat en línia, amb la finalitat d’augmentar el nivell de freqüència i qualitat amb què es presenten els seus productes i promocions a la web, per ser més eficaços aprofitant els seus grans avantatges.

Però, conscients que la competència en el mercat en línia és realment complexa cal que cada dia actualitzen els seus processos de comunicació, adaptant-se a les estratègies que busquen que els seus productes poden competir amb un gran desplegament de publicitat adequat, entre aquestes estratègies es destaquen les següents:

Classificar adequadament al mercat

Per conèixer les necessitats i preferències dels diferents tipus de clients que es tenen per als productes de les empreses, cal que es classifiqui o segmenti al mercat de forma adequada, perquè cada classe de consumidor rebi atenció i missatges ajustats a les seves recerques i requeriments amb productes i ofertes que satisfacin les seves necessitats.

Aplicar esforços a un tipus de producte

A l’especialitzar-se en un sol tipus de producte és més probable que s’ofereixi màxima qualitat i els clients es formin una elevada percepció d’aquests, de la marca i dels seus avantatges al consumir-los. Quan en una botiga de menjar es venen pocs plats, però molt ben característiques, els seus clients reconeixen la seva qualitat i es fidelitzen amb aquests productes.

Diferenciar els productes

Quan s’aconsegueix una diferenciació respecte a la competència, una empresa es distingeix de la resta perquè ofereix als seus consumidors productes i serveis completament diferents que li permeten que els seus clients reconeguin els seus avantatges i particularitats i els acceptin per les seves funcions i avantatges addicionals.

Mostra confirmacions

L’estratègia de mostrar els testimonis dels clients satisfets permet que es competeixi amb totes les empreses, especialment quan els clients són personatges reconeguts o semblants al comú dels consumidors. Quan s’usen a la web, fullets i mitjans impresos per oferir productes i serveis de bona qualitat tenen major poder d’impacte i influència en els clients.

Procurar referències

Quan s’ofereixen incentius a canvi de referències positives o recomanacions sobre els productes de les empreses, és possible que s’augmenti la quantitat de clients i en molt poc temps. Aconseguir ser una referència en el sector econòmic de l’empresa requereix d’ofertes i descomptes amb cupons i altres mecanismes que busquin augmentar la visibilitat dels productes i serveis.

Publicitar a Internet

Quan es pensa en invertir en publicitat tradicional la primera limitant és el seu elevat cost, però realitzar publicitat via Internet és una possibilitat de publicitar-se de manera molt efectiva i amb una molt baixa inversió, ja que tan sols amb crear una pàgina web de manera professional i creativa del negoci o producte es pot iniciar aquesta tasca. Després, només és actualitzar habitualment el contingut.

Personalitzar l’atenció al client

Les pimes tenen més facilitats per oferir atenció al client personalitzada, ja que poden aprofitar l’avantatge de la proximitat amb els seus clients i brindar assessoria i atenció acurada en tot el procés de les seves compres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Post