Factors a considerar en l’elecció d’un servidor

0 Comments 10:08 pm

L’elecció adequada del tipus de servidor és un factor clau que pot incidir en el desenvolupament de tota Pime, ja que tenen un impacte a mitjà i llarg termini en el seu creixement i desenvolupament, per la qual cosa decidir-se entre un servidor local o un servidor de núvol (cloud server) mereix considerar alguns factors que a continuació es detallen:

Posada en marxa – implementació

  • Cloud Server (servidor de núvol): ofereixen l’avantatge d’estar configurats i optimitzats, ja que es troben situats en data centers remots, el que permet la seva posada en marxa en forma pràcticament immediata, de manera similar a qualsevol altre servei de núvol; la subscripció i cànon mensual garanteix un funcionament òptim i un manteniment constant, per la qual cosa no es necessita contractar personal especialitzat.
  • Servidor local: es tracta d’equips que han d’estar ubicats físicament a les instal·lacions de la Pime i necessiten de configuració i manteniment,; per al seu ús es necessita instal·lar-los, la posada en marxa dels servidors locals varia molt en funció de les necessitats de cada Pime i de les característiques pròpies de l’equip, en general es necessita de personal especialitzat per a la seva implementació i manteniment.

Escalabilitat

L’objectiu de tota Pime és créixer en el mercat on interactua, per això la escalabilitat dels servidors és un factor a considerar, ja que a mesura que augmenta la facturació i el nombre de clients dels requeriments tendeixen a ser grans i es necessita un major espai per a l’emmagatzematge segur de les dades.

  • Cloud Server: ofereix la possibilitat que les Pimes en funció del seu creixement puguin disposar d’un major espai d’emmagatzematge, així com una gestió eficient de les dades emmagatzemades. Ofereixen un major nivell d’escalabilitat, però cal considerar que hi ha pagar de manera periòdica i permanent pel servei.
  • Servidor local: la capacitat d’aquests tipus de servidors s’ha de determinar a l’moments d’adquirir-los, ja que són bastant rígids al creixement, per la qual cosa s’ha de considerar les possibilitats de creixement de la Pime al moment de adquirir-lo o instal·lar-lo.

Seguretat

Els servidors són el blanc principal dels atacs de pirates informàtics, virus i programari maliciós; el principal objectiu és obtenir dades i informació que puguin obtenir de forma il·legal, de manera que la seguretat és un dels punts essencials a considerar al moment de triar un servidor.

  • Cloud server: aquest tipus de servidors tot i estar connectats en xarxa compten amb alts nivells de seguretat, a més en ser administrats per empreses reconegudes compten amb una important inversió en matèria de seguretat, el que garanteix que es compta amb les últimes versions de les eines més actuals; a més tota la informació es dóna suport de manera eficient.
  • Servidor local: tendeixen a ser més vulnerables a atacs externs, ja que requereixen d’actualitzacions constants de seguretat que s’han de fer per personal especialitzat; s’han de mantenir a més en condicions òptimes per evitar sobrecàrregues i danys que puguin afectar la informació continguda en ells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Post