La banda ampla podria cobrir tota Espanya en els pròxims tres anys

0 Comments 7:47 pm

Les empreses que pensen instal·lar o muntar una sucursal o oficina en el medi rural, s’han d’enfrontar a alguns desavantatges entre les destaca el l’accés a internet de què es disposa en diverses localitats a l’interior de la península, es pot aconseguir des de connexions per cable amb velocitats molt baixes, fins connexions sense fil 4G de molt bona velocitat però limitades en el volum de descàrrega i amb alts preus.

No obstant això aquesta tendència pot canviar a curt termini, el Govern ha anunciat un Pla per a l’Extensió de la Banda Ampla, que ha de concretar, facilitarà les comunicacions en les zones rurals facilitant la conexió, cosa que també contribuirà a millorar les condicions de vida de la població que resideix en aquestes zones.

A més pot afavorir a que molts professionals autònoms que treballen a distància puguin buscar llocs de residència més còmodes i tranquils, fins i tot més econòmics, són moltes les persones que se senten temptades a deixar la ciutat per establir-se en un entorn rural, però les connexions que existeixen en l’actualitat fan molt difícil que prenguin aquesta decisió, ja que són una limitant molt seriosa per als seus treballs.

Fins i tot moltes persones que vénen a prestar els seus serveis a localitats rurals o vénen a passar vacances senten el desavantatge que es tenen en aquestes zones per tenir una accés ràpid i estable a Internet, encara que aquesta situació varia d’un entorn geogràfic a un altre és una limitant real , que fins i tot afecta la possibilitat d’obrir negocis o sucursals d’empreses en aquesta localitat.

H2 Un pla per brindar una connexió de banda ampla a tot Espanya

Actualment a Espanya el 76% de la població té accés a xarxes d’alta velocitat, aconseguir que les localitats de l’entorn rural gaudeixin d’aquest servei, és una oportunitat per impulsar el seu desenvolupament impulsant les possibilitats de crear a impulsar negocis i iniciatives que fomentin les potencialitats d’aquesta zona.

Una cosa que segurament ajudarà a frenar el procés de despoblació que viuen avui dia alguns municipis. La inversió necessària per ampliar la cobertura banda ampla a tot el territori espanyol s’estima en 525 milions d’euros en els següents tres anys, iniciant amb una inversió per aquest 2018 de 150 milions d’euros, la qual s’espera que sigui aprovada pròximament pel Consell de Ministres.

S’espera que aquest pla es desenvolupi de forma efectiva i li doni cobertura a tots els municipis, els seus negocis, empreses, institucions educatives i habitatges, esmenat la situació actual en què molts veïns que volen i mereixen la fibra, no els és atorgada per l’operador que es nega tendir el cablejat, mentre que en altres llocs hi ha la infraestructura però no és utilitzada per ningú.

Generalment es pensa que la connexió a internet és precària només en localitats remotes, però la realitat és una altra, en moltes urbanitzacions de recent data construïdes als afores d’importants ciutats no disposen de connexió de banda ampla, el que limita el desenvolupament dels que hi viuen i dels que volen crear algun tipus de negoci o iniciatives en aquestes comunitats, s’espera que el Pla per a l’Extensió de la Banda Ampla solucioni aquest tipus de deficiències.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Post