Servidor físic o al núvol?


Hi ha moltes empreses que ja utilitzen servidors per treballar de manera remota o per facilitar el treball en equip. Però hi ha un tema que pot causar confusió o dubte: Es treballa millor en un servidor físic o en un servidor al núvol?

No és fàcil respondre aquesta pregunta, tot depèn de les necessitats i característiques que tingui la teva empresa. Això si, una cosa és important: el servidor ha de funcionar ràpid i des de qualsevol lloc físic.

Un altre factor a tenir en compte és si disposes d’un bon servei d’assistència informàtica, ja que això facilita el manteniment del servidor físic. En canvi, un servidor al núvol contractat a tercers inclou, al seu preu, el manteniment i el cost energètic.

Un servidor al núvol sembla ideal, oi? Però existeix un problema en aquest tipus de servidors: depenen totalment de la conexió a Internet per accedir a ells. Per tant, cal disposar d’una bona velocitat contractada ja que amb un Internet lent serà difícil treballar de manera fluïda.

La conclusió no és senzilla, s’ha de valorar si la teva empresa necessita un servidor físic o un servidor al núvol tenint en compte tots els punts que comentem en aquest article.
Si vols saber més sobre servidors en *CPDs pots consultar aquest article del nostre blog.

També ens pots trucar directament al: 93 842 47 55
O bé escriure’ns a: oter@oterinformatica.com
i valorarem el teu cas sense compromís.

Muchas empresas ya utilizan servidores para trabajar de manera remota o para facilitar el trabajo en equipo. Pero hay un tema que puede causar confusión o duda: ¿Se trabaja mejor en un servidor físico o en un servidor en la nube?

No es fácil responder a esa pregunta, todo depende de las necesidades y características que tenga tu empresa. Una cosa es importante, el servidor tiene que funcionar rápido y desde cualquier sitio físico.

Otro factor a tener en cuenta es si dispones de un buen servicio de asistencia informática, ya que eso facilitaría el mantenimiento del servidor físico. En cambio, un servidor en la nube contratado a terceros incluye el mantenimiento y el coste energético en su precio.

Un servidor en la nube parece ideal, verdad? Pero existe un problema en este tipo de servidores: se depende de la conexión a Internet para acceder a ellos. Y no solo eso, hay que disponer de una buena velocidad contratada ya que con un Internet lento será difícil trabajar de manera fluída.

La conclusión no es sencilla. Debes determinar si tu empresa necesita un servidor físico o un servidor en la nube a través de los factores que hemos comentado. Si quieres saber más sobre servidores en CPDs puedes consultar este artículo de nuestro blog.

También nos puedes llamar directamente al: 93 842 47 55
O escribirnos a: oter@oterinformatica.com
y valoraremos tu caso sin compromiso.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Post