SmartWorking una tendència que arriba a les Pimes

0 Comments 7:12 pm

La revolució tecnologcía desenvolupada en les últimes dècades ha afectat les empreses obligant-les a adaptar-se a noves realitats que planteja, cada vegada es fa imprescindible oferir solucions online, aplicacions mòbils i processos digitals que permetin a l’empresa ser més eficaç i mantenir-se en contacte permanent amb el seu públic objectiu.

Aquests processos digitals també han generat canvis en el paradigma de la feina, tenir accés a la informació en qualsevol moment i lloc ha permès que es pugui treballar des de fora de l’oficina; cada vegada són més les empreses petites i mitjanes que inclouen el teletreball com a part de la seva activitat laboral.

Una de les tendències que més cobra força en l’actualitat és el SmartWorking, que consisteix a utilitzar les bondats que ofereixen les tecnologies de la informació i la comunicació per gestionar algunes tasques o processos lligats a l’activitat laboral quotidiana; la qual cosa és possible gràcies a la comunicació permanent i flexible que aporten les TIC.

Què aporta a l’empresa l’SmartWorking?

Aquest nou model de treball ofereix importants avantatges a les empreses entre les que val destacar:

  • Treball per objectius: en el model de SmartWorking el treball no es mesura per jornades o per temps, es mesura per l’assoliment d’objectius, així els treballadors han d’estar centrats en els objectius fixats a curt, mitjà i llarg termini, i complir amb les tasques fixades per assolir-los, el pagament per la seva tasca dependrà també d’aquesta variable.
  • Reducció de costos: aquest model permet reduir la quantitat de treballadors de planta, ja que es basa en el fet que les persones puguin treballar des de casa o des de qualsevol lloc, això permet a les empreses minimitzar la inversió en local, mobiliari i equips, així com una important reducció en les despeses associades a manteniment, reparacions, electricitat, etc.
  • Comptar amb personal especialitzat per a cada projecte: el treball intel·ligent permet a les empreses contractar el personal que necessiten per a cada projecte, així no necessiten contractar personal especialitzat de forma permanent.

Què suposa adoptar aquest model de treball?

Tota empresa que assumeixi el model SmartWorkig necessita revisar aspectes vitals en la seva organització com el són:

  • Fluxos de Treball: Amb els objectius determinats l’empresa necessita adequar de manera precisa els seus fluxos de treball per a cada un dels equips, ja que al no compartir els seus integrants un mateix lloc físic de treball, es fa necessari que coneguin els fluxos per mantenir el ritme de la seva tasca i no s’entorpeixi el desenvolupament del projecte.
  • Gestió de núvol: el SmartWorking exigeix que les empreses assumeixin el núvol com una plataforma integral per al desenvolupament de les activitats laborals entre els equips, permetent compartir i emmagatzemar informació de forma segura, facilitant la mobilitat que exigeix aquest model de treball.
  • Suport tècnic: l’empresa ha de comptar amb un equip de suport tècnic capaç de brindar suport oportú a qualsevol dels seus treballadors, això permet treure el màxim profit a les aplicacions, per aconseguir un funcionament fiable i garantir el desenvolupament dels projectes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Post